Italië speelt onterecht gelijk tegen Polen (video)

Martijn Baars • 01:42, 08-09-2018 / Laatste Update: 19:11, 08-01-2024

Een discutabele strafschop heeft voorkomen dat Italië de Nations League (groep 3) met een nederlaag zou zijn begonnen. La Squadra was in het Stadio Renato Dall'Ara van Bologna lange tijd de mindere van Polen, maar van 11 meter bezorgde Jorghino de Italianen in de slotfase toch nog een puntje: 1-1.

De Italianen zijn op zoek naar eerherstel, nadat ze zich vorig jaar niet wisten te kwalificeren voor de wereldtitelstrijd in Rusland.

Mazzelende Italianen

De nieuwe bondscoach Roberto Mancini mocht met de remise niet eens klagen. Pas in de 78ste minuut kwam Italië langszij, door een dubieus gegeven strafschop, die door Jorginho werd benut. Polen, met Robert Lewandowski in de spits, was voor rust op voorsprong gekomen door Piotr Zielinski. Polen speelde wel op het WK, maar werd al in de groepsfase uitgeschakeld.