Jahanbakhsh neemt terugkeer naar Eredivisie zeker in overweging

29 juni 2020

BSR Agency

1 van de spelers die PSV in de afgelopen jaren op de radar had voor het versterken van de selectie was de Iraniër Alireza Jahanbakhsh.


De aanvaller van Brighton & Hove Albion kwam dit seizoen tot 8 duels in de Premier League en was dus niet verzekerd van een basisplaats in Engeland. De voormalig AZ-goalgetter denkt na de komende wedstrijdperiode na over eventuele mogelijkheden om terug te keren naar de Nederlandse top, zegt zijn zaakwaarnemer.

Ajax of PSV
Volgens De Telegraaf heeft Ajax interesse in hem en VI meldde zondagavond dat PSV hem ook weer volgt. Desgevraagd geeft zaakwaarnemer Amir Hashemi aan dat er op dit moment niets concreets speelt. "De clubs hebben bij ons nog niet officieel geïnformeerd, zoals dat heet”, zegt hij.

'Die namen zullen hem aanspreken'
"Wel is het mooi om te horen dat deze namen interesse in Alireza hebben. Dat zal hem zeker aanspreken. Op dit moment richt hij zich op het slot van de competitie met Brighton en wil hij zich daarop focussen. Hij wil in de laatste 7 wedstrijden van het seizoen nog van zich laten horen."

Kopen of huren
Jahanbakhsh heeft nog een contract voor 3 jaar in Brighton en het zal voor PSV wellicht eenvoudig worden om hem te kopen. Of er een mogelijkheid is om hem te kopen of huren, kan Hashemi nog niet inschatten. "Dat zullen we later bekijken. Ik denk zeker dat hij voor de Nederlandse topclubs een versterking kan zijn.”