Janssen maakte eerste Premier League-minuten sinds augustus 2017

24 april 2019

Getty Images

Daar was hij ineens weer: Vincent Janssen. De Nederlander viel gisteravond in tijdens het met 1-0 gewonnen thuisduel van Tottenham Hotspur met Brighton & Hove Albion. Het waren voor Janssen de eerste speelminuten in de Premier League in ruim 1,5 jaar tijd.


Halverwege januari was Mauricio Pochettino nog kraakhelder. Ondanks een blessure van Harry Kane en de trip van Heung-Min Son naar de Azië Cup had de Spurs-coach Janssen niet meer nodig. ,,Nee, hij komt niet meer in mijn plannen voor”, stelde de Argentijnse manager destijds. Omdat ook een transfer naar Real Betis en Schalke 04 deze winter mislukte, leek de 17-voudig Oranje-international nog een half jaar zonder speelminuten in Londen te moeten slijten.

Dinsdagavond, ruim 3 maanden later, loste hij ineens Lucas Moura af.  Het waren zijn allereerste speelminuten voor Spurs in de Premier League sinds de thuiswedstrijd tegen Chelsea op 20 augustus 2017. Sindsdien kampte Janssen lange tijd met een voetblessure.
Verrassend
Hoewel de woorden van Pochettino in januari nog vrij duidelijk waren, vond hij het inbrengen van Janssen zelf niet verrassend. ,,In januari hebben we besloten hem weer bij het team te halen. Daarmee is hij nu een speler met dezelfde kansen als de rest."

"Vandaag hadden we grote aanvallende problemen met het ontbreken van Harry Kane en Erik Lamela dus ik vond dat we Vincent nodig hadden. Hij is de laatste maanden hersteld van een blessure dus we kunnen er nu voor kiezen om hem te gebruiken, net zoals alle andere spelers", zei de coach na afloop op de persconferentie.,,Ik weet niet waarom het iedereen verbaast. Ik ben geen leugenaar. Ik hoef niet tegen jullie of tegen de fans te liegen. Hij (Janssen, red.) is gewoon deel van het team en ik besluit wanneer ik hem wel of niet gebruik. Vandaag hadden we hem nodig, hij zat tegen Manchester City ook al op de bank.”

In de halve finales van de Champions League tegen Ajax kan Janssen niet in actie komen. De Nederlander staat niet op de spelerslijst van Spurs voor het miljardenbal.