Jarige Sancho kan dubbel feestvieren als hij zijn eigen statistieken ziet

25 maart 2020

BSR Agency

Jadon Sancho begon als tiener aan het seizoen 2019-2020 en hij mag zich vanaf woensdag 25 maart zichzelf een echte twintiger noemen. Want dit aanstormende supertalent is 20 geworden. Hij voetbalt eigenlijk pas 2 volledige seizoenen mee in de Bundesliga, maar zijn cijfers zijn nu al vrij bizar.


Bij Borussia Dortmund komen ze achter de schermen waarschijnlijk nog steeds niet bij van het lachen als ze zich bedenken dat ze Sancho voor nog geen 8 miljoen bij Manchester City ophaalden in de zomer van 2017. Sancho is in het laatste 1,5 seizoen uitgegroeid tot 1 van de grootste jonge sterren van de voetbalwereld. Volgens Transfermarkt.nl moet de club die Sancho over wil nemen nu flink in de buidel tasten. De marktwaarde van Sancho zou zijn opgelopen tot 130 miljoen!

Stijgende lijn in de Bundesliga
In zijn 1e seizoen in Duitsland speelde hij nog niet zo heel veel. Hij kwam tot 12 competitieduels waarin hij 1 keer scoorde. Een seizoen later ging het hem al een stuk beter af. Toen kwam hij tot 12 goals en 17 assists. Maar dit seizoen was hij pas echt on fire.

Het seizoen 2019-2020 liep tot de uitbraak van het coronavirus perfect voor Sancho. Hij scoorde aan de lopende band en was week na week belangrijk voor zijn ploeg. Zijn cijfers van dit seizoen zijn indrukwekkend. In 23 wedstrijden scoorde hij 14 keer en alsof hij daarmee nog niet beslissend genoeg was, gaf hij ook nog 15 assists in de Bundesliga.

Bestorming Europese top
Voetbal International zocht uit dat Sancho nu al tot meest productieve spelers van Europa behoort. Gemeten over de 5 grootste Europese competities (La Liga, Premier League, Ligue 1, Bundesliga en Serie A) heeft hij alleen nog Ciro Immobile en Lionel Messi voor zich staan. Sancho was in totaal betrokken bij 29 doelpunten. Immobile en Messi deden dat nog net iets beter (betrokken bij 34 en 31 doelpunten), maar daar hoeft hij zich natuurlijk niet voor te schamen. Hij houdt grote namen als Robert Lewandowski, Timo Werner en Cristiano Ronaldo gewoon achter zich.

Bundesliga-record
Nu hij zijn tienerjaren definitief achter zich heeft liggen, heeft hij ook een record in handen. Geen enkele andere tiener scoorde zoveel doelpunten in de Bundesliga als de groeibriljant van Borussia Dortmund: 27, verdeeld over 3 seizoenen.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Om de verjaardag van Sancho te vieren, deelde zijn club een compilatie van de lekkerste goals die hij voor Borussia maakte.