Jean-Paul Boëtius helpt Mainz bij gelijkspel en voorkomt record RB Leipzig

BSR Agency

Trevor Wagener • 00:51, 04-05-2019 / Laatste Update: 04:08, 07-01-2024

RB Leipzig heeft in een zeer doelpuntrijk duel met 3-3 gelijkgespeeld tegen 1. FSV Mainz. Jean-Paul Boëtius, de oud-aanvaller van Feyenoord, leverde de assist bij de gelijkmaker voor Mainz van Jean-Philippe Mateta in de 83ste minuut.

Lukas Klostermann van Leipzig scoorde in de 1e helft 2 keer en zette zijn ploeg zodoende op rozen. Bij beide doelpunten was Timo Werner de aangever. Karim Onisiwo was vlak voor rust trefzeker namens Mainz. In de 49ste minuut was Werner deze keer de afmaker.

Comeback

De Fransman Moussa Niekhaté maakte de laatste 20 minuten weer spannend door de aansluitingstreffer te maken. Boëtius stuurde vervolgens de ingevallen Franse spits Mateta weg, die afrondde en Leipzig zodoende een doorn in het oog bezorgde.

Leipzig had de 1e club kunnen worden die haar eerste 8 uitduels in een kalenderjaar won. Dit gebeurde dus niet, maar toch staat de blikjesclub 3e in de Bundesliga en is het al zeker van plaatsing voor de Champions League. Op 25 mei speelt Leipzig nog de Duitse bekerfinale tegen Bayern München.