Jesus laat zich zien tijdens eerste start in Premier League (video)

Brian Vesseur • 22:48, 01-02-2017 / Laatste Update: 12:46, 12-12-2023

Gabriel Jesus mocht na een FA Cup-duel en een invalbeurt woensdag voor het eerst starten in de Premier League. De Braziliaan tekende deze winter een contract bij Manchester City. Woensdag kreeg hij dus zijn eerste basisplaats, in de wedstrijd tegen West Ham United. Daar liet de tiener meteen al zien wat hij allemaal kan.

Assist

Na 17 minuten combineerden Kevin de Bruyne en de 19-jarige Gabriel door de verdediging van West Ham. Uiteindelijk was het de oud-speler van Palmeiras die de assist gaf en De Bruyne kreeg het doelpunt op zijn naam. Het was al zijn 2e assist namens City: ook in de FA Cup gaf Jesus een assist.

Doelpunt

Ondertussen scoorde David Silva de 2-0 tegen The Hammers na 21 minuten. Vlak voor rust, in de 39e minuut, was het Gabriel die zijn eerste goal voor City maakte. De nummer 33 van The Citizens had pas 3 keer balcontact gehad in de zestien van West Ham. Eentje leidde tot een assist, de 2e tot een crossbal en de 3e dus tot een doelpunt.

Jesus is ook de eerste die namens Manchester City in de Premier League een goal én een assist geeft bij zijn eerste start. En o ja, tijdens de wedstrijd werd er ook nog een doelpunt van hem afgekeurd.