Jesus de messias van City tegen Swansea

Getty

admin • 17:30, 05-02-2017 / Laatste Update: 01:40, 08-01-2024

Manchester City leek zondag weer tegen puntenverlies aan te gaan lopen, maar Gabriel Jesus redde Pep Guardiola en zijn mannen met 2 goals. De 19-jarige aanvaller scoorde in de 12e en 93e minuut, terwijl Gylfi Sigurdsson 10 minuten voor tijd de 1-1 had gemaakt op aangeven van Luciano Narsingh.

De international maakte pas zijn debuut voor City, dat de spits overnam van Palmeiras. Jesus luisterde woensdag zijn eerste wedstrijd in de basis tegen West Ham United (4-0) ook al op met een doelpunt. Narsingh viel in de 65e minuut in en gaf een kwartier later de assist op Sigurdsson, die de 1-1 maakte. Narsingh had dinsdag tijdens zijn debuut voor Swansea ook al een belangrijke rol. De oud-PSV'er gaf toen ook de voorzet waaruit Sigurdsson de winnende 2-1 noteerde.

Nu 3e

Manchester City steeg door de late overwinning naar de 3e plaats en is Arsenal en Liverpool, die zaterdag allebei verloren, nu voorbij. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt 10 punten.