🎥 | Jetro Willems raakt geblesseerd tegen Chelsea en moet al vroeg naar de kant

Trevor Wagener • 21:20, 18-01-2020 / Laatste Update: 09:07, 07-01-2024

Het duel tussen Newcastle United en Chelsea in de Engelse Premier League was nog geen 10 minuten onderweg of al ten einde voor linksback Jetro Willems. Hij begon in de basis, maar werd al snel gewisseld.

Ogenschijnlijk was een lelijke blessure de oorzaak. In een duel aan de zij- en achterlijn kwam Willems met zijn knie tegen de knie van zijn tegenstander waarna hij ook nog eens verkeerd stapte. De voormalig PSV'er wuifde meteen naar de kant dat hij vervangen moest worden.

Hij werd vervangen door Matt Richie. De stand was toen 0-0.

Jetro Willems gaat er per brancard af bij Newcastle - Chelsea met het op eerste oog ernstige knieblessure.

— Byron (@ByronFr20) January 18, 2020

Wow. Jetro Willems waved quicker to the bench that he was injured than anyone I’ve ever seen.

Sad to see for anyone. All the best to him.

— Alex Goldberg (@AlexGoldberg_) January 18, 2020

Nadat Willems werd gewisseld was er dus nog bijna 80 minuten te spelen, maar ook daarin leek lange tijd niet gescoord te worden. Net toen alles en iedereen zich had neergelegd bij een doelpuntloos gelijkspel ging het echter alsnog mis voor Chelsea. In de 94e minuut, de laatste minuut van de blessuretijd, was het alsnog Isaac Hayden die het thuispubliek liet ontploffen.

Hij zorgde met een rake kopbal voor een 1-0 overwinning voor het tot dan toe kansloze Newcastle United, dat daardoor belangrijke punten pakt en naar de 12e plek stijgt in de Premier League. Chelsea blijft steken op de 4e plek met 39 punten. Bij winst zou Chelsea het gat met nummer 2 Manchester City verkleind hebben tot 6 punten. City speelde eerder op de dag met 2-2 gelijk tegen Crystal Palace.