Jongelingen Engeland verslaan Venezuela en winnen WK Onder-20

admin • 15:52, 11-06-2017 / Laatste Update: 21:40, 08-01-2024

Engeland Onder-20 is er zondagmiddag in geslaagd om wereldkampioen te worden. In Zuid-Korea werd Venezuela met 1-0 verslagen in de WK-finale.

De eindstand stond na 35 minuten spelen al op het bord. Everton-aanvaller Dominic Calvert-Lewin pikte de bal na een vrije trap op in het zestienmetergebied van Venezuela. In eerste instantie zag hij zijn schot worden gekeerd door doelman Wuilker Farinez, maar de rebound benutte Calvert-Lewin wél.

Videoscheidsrechter

Diep in de tweede helft kreeg Venezuela, dat de gehele wedstrijd het onderspit moest delven, dé kans op de gelijkmaker. Scheidsrechter Björn Kuipers gaf op advies van de aanwezige videoscheidsrechter een terechte strafschop aan Venezuela. Adalberto Penaranda dacht het klusje vervolgens wel even te klaren, maar vond Freddie Woodman op zijn weg. De Engelse-goalie hielp zijn team zo aan de wereldtitel.

Wonder Woodman #U20WC #VENENG #wonder pic.twitter.com/JM6PTzDU5x

— Kickingculture (@kickingculture) 11 juni 2017

Björn, Sander, Erwin en Danny geven een Nederlands 🇳🇱tintje aan de @FIFAcom #U20WC finale. Maak er een mooie pot van! pic.twitter.com/OoTxghaQMT