Jonker pakt superbelangrijke zege met Wolfsburg, over en uit voor Darmstadt

admin • 19:37, 06-05-2017 / Laatste Update: 17:50, 07-01-2024

Bayern München is al kampioen, maar gaat gewoon door met winnen. Andries Jonker en Riechedley Bazoer boeken een hele belangrijke overwinning op Frankfurt en Borussia Dortmund ruikt de Champions League. Dit gebeurde er zaterdag allemaal in de Bundesliga:

Wolfsburg heeft weer wat lucht

Andries Jonker heeft met zijn VfL Wolfsburg een superbelangrijke zege op Eintracht Frankfurt geboekt. Die Wölfe wonnen met 0-2 dankzij goals van Daniël Dadavi en Mario Gomez. Daardoor klimt Wolfsburg naar de 14de plaats en heeft het weer een klein beetje lucht. Riechedley Bazoer speelde 90 minuten.

Doek definitief gevallen voor Darmstadt

De afgelopen weken gaven ze alles en konden ze ineens winnen. SV Darmstadt knokte keihard, maar bij Bayern München werd de degradatie toch een feit. De kampioen van Duitsland won dankzij een goal van Juan Bernat met 1-0. Daardoor is de degradatie van Darmstadt een feit. Zij spelen volgend seizoen in de 2. Bundesliga.

Gladbach in extase naast Augsburg

FC Augsburg strijdt momenteel tegen degradatie. In Gladbach leek het 3 hele belangrijke punten te pakken, maar André Hahn gooide even roet in het eten. De aanvaller maakte in de 94ste minuut de gelijkmaker: 1-1.

Ingolstadt pakt puntje tegen Leverkusen

Ook voor Ingolstadt is ieder puntje belangrijk in de strijd tegen degradatie. De nummer 17 van de Bundesliga kwam via Sonny Kittel op voorsprong, maar even later schoot Kai Havertz Leverkusen langszij. De achterstand op nummer 16 HSV bedraagt 3 punten.