🎥 | Jordan Lukaku verdedigt bekritiseerde broer Romelu: ‘Hij is al 1000 keer begraven’

14 februari 2020

Jordan Lukaku was het verre van eens met de kritiek die zijn broer Romelu soms te verwerken kreeg. In een interview met Eleven Sports ging de Lazio-verdediger dan ook flink los.


"Ik vond de houding van sommige journalisten moeilijk, vooral hoe ze over mijn broer praatten", zei Jordan openlijk. "Romelu is al 4 keer begraven in België. Nee, 3 keer. Bij elke concurrent weer." Eerst met Christian Benteke, meende Jordan.

Romelu de beste
"Maar hij raakte geblesseerd. Scheurde zijn achillespees. Romelu verving hem in een duel tegen Kroatië. Toen zei men 'mijn God, moet Romelu wel spelen? Pff'. En toen scoorde hij 2 keer én kwalificeerde België zich voor het WK. Alsjeblieft he? Oké, Romelu begon niet goed aan het wereldkampioenschap, waarna Divock (Origi) ging spelen."

Oud-Ajacied Wesley Sonck had het toen verbruid bij Jordan. "Hij zei dat Romelu nog jong was. Divock weliswaar ook, maar hij dacht dat België haar nieuwe spits voor de komende 10 jaar had gevonden, en dat hij (Origi) hem aan Ronaldo - de Braziliaan - deed denken. Oké?"

Belangrijk
Vervolgens scoorde Romelu tegen de VS en assisteerde hij Kevin de Bruyne. "Dankjewel he?", ging Jordan verder. Na Origi kwam Michy Batshuayi. "Ik vind Michy leuk, begrijp me niet verkeerd. Rom en ik hebben alleen hetzelfde bloed. Als Michy of Rom scoort, ben ik blij voor hen, maar waarom verkozen ze Michy boven Rom?". Vanwege een dribel hier en daar, aldus Jordan.

"Technisch was hij uitstekend", zei Jordan overdreven. "Het gaat om goals toch? Dat volstaat niet meer tegenwoordig. Hij moet schijnbewegingen maken en slalommen maken. Hij is al 1000 keer begraven. Waarom zegt iedereen dat anderen beter zijn? Zogenaamd?". Dat gebeurt bij niemand anders, ging Jordan verder.

Sssst
Romelu is positief en rustig, anders dan Jordan, aldus de jongere Lukaku. "Rom is aardig, ik niet. Ik heb geen moeite met een (...) te zijn. Rom is verstandig, spreekt met zijn voeten en krijgt toch bagger over zich heen. Hoe dan?"