Jörgensen, Eriksen en Dolberg scoren voor winnend Denemarken (video)

Martijn Baars • 23:42, 10-06-2017 / Laatste Update: 11:43, 07-01-2024

Nicolai Jörgensen, Christian Eriksen en Kasper Dolberg hebben er in Kazachstan voor gezorgd dat Denemarken niet tegen een kater opliep in de WK-kwalificatie. De 3 spelers scoorden allemaal, waardoor er na 90 minuten een 3-1 overwinning voor de Denen op het scorebord stond.

Jörgensen opende de score al binnen het half uur. De Feyenoord-spits maakte de 0-1 op aangeven van Yussuf Poulsen. Vlak voor rust moest Kazachstan ook nog eens met 10 man verder, nadat Islamkhan met rood van het veld moest.

Dolberg bepaalt: 1-3

Direct na rust gooide Denemarken het duel in het slot. Een penalty van oud-Ajacied Eriksen was raak: 0-2. Vervolgens deed Islambek Kuat nog wat terug voor het thuisland (1-2), maar bepaalde Ajax-spits Kasper Dolberg de stand op 1-3.

Check hier alle goals van de wedstrijd Kazachstan-Denemarken!