José Mourinho verliest voor het eerst met AS Roma in Serie A ondanks assist Rick Karsdorp

Eimert Pruis • 22:15, 19-09-2021 / Laatste Update: 19:11, 13-12-2023

Coach José Mourinho heeft met AS Roma de 1e nederlaag geleden in de Serie A. De club uit Rome verloor na 3 overwinningen op rij met 3-2 bij Hellas Verona. Roma heeft daardoor 1 punt minder dan koploper Internazionale.

Lorenzo Pellegrini bracht Roma nog wel op voorsprong op aangeven van Rick Karsdorp. In de 2e helft draaide Verona de wedstrijd om dankzij treffers van Antonín Barák en Gianluca Caprari. Door een eigen doelpunt van Ivan Ilic werd het weer gelijk, maar Hellas scoorde 5 minuten later opnieuw. Davide Faraoni maakte de 3-2. Ook met Borja Mayoral als extra aanvaller en Mike Smalling voor Karsdorp kwam Roma niet meer tot scoren.

Lazio redde in eigen huis 1 punt tegen Cagliari (2-2), dat voor het eerst startte onder leiding van de nieuwe trainer Walter Mazzarri. Na de openingstreffer van Ciro Immobile scoorden João Pedro en voormalig Lazio-speler Keita Baldé voor de bezoekers. In de slotfase zorgde Danilo Cataldi voor de gelijkmaker. Cagliari eindigde nog met 10 man na het 2e geel voor Gabriele Zappa.