‘Journalist’ die Turkije boos maakte met afwasborstel blijkt Belgische toerist

11 juni 2019

Screenshot

In Turkije werd schande gesproken over het welkom van de Turkse voetbalploeg op de IJslandse luchthaven Keflavik. Niet alleen werden de spelers urenlang opgehouden en hun bagage helemaal doorzocht, bovendien werden ze opgewacht door een journalist met een afwasborstel als microfoon in zijn hand. De ‘IJslandse journalist’ blijkt een Belgische toerist te zijn.


Groot was de verbazing toen Corentin Siamang zijn telefoon checkte. Daarop stonden duizenden haatberichten van Turkse voetballiefhebbers die hem als IJslandse journalist, met een afwasborstel in de hand, een vraag hadden zien stellen aan aanvoerder Emre Belezoglu.

"Ik heb iets ongelooflijks meegemaakt in IJsland", zo schrijft de 26-jarige Siamang op Facebook. "Tijdens het wachten op mijn terugvlucht, zie ik dat de Turkse nationale voetbalploeg net geland is. Als grap heb ik me voorgedaan als journalist. Ik kon zo voorbij het veiligheidspersoneel lopen."

CNN
"Het is meteen opgepikt in bijna alle Turkse media. Plots ben ik hoofdnieuws op CNN Turkije en sta ik met mijn hoofd op de voorpagina van hun belangrijkste sportblad. Zelfs de Turkse buitenlandminister tweet erover.  Weet wel dat ik echt niets te maken had met de drie uur vertraging die de ploeg heeft opgelopen."

"Ik heb het enkel als grapje bedoeld en ik wou er zeker niemand mee kwetsen. Er is trouwens geen wet die me verbiedt iemand met een afwasborstel te benaderen. Ik heb hem ook gewoon de vraag gesteld hoe hij zich voelde na die grootse zege tegen Frankrijk."