Jürgen Klopp, die ooit Van Dijk voor 90 miljoen in de winter haalde, snapt uitgaven Chelsea niet

3 februari 2023

Getty Images
Jürgen Klopp

Liverpool-trainer Jürgen Klopp van Liverpool begrijpt niet hoe Chelsea zoveel geld heeft kunnen uitgeven op de transfermarkt. De Engelse club trok afgelopen zomer en deze winter voor in totaal meer dan 600 miljoen euro nieuwe spelers aan.


"Het zijn allemaal echt goede voetballers, wat dat betreft zeg ik gefeliciteerd tegen ze. Maar ik snap niet hoe dit mogelijk is", zei Klopp

Geld gooien
Het dolende Chelsea smeet lekker met geld deze winter. Zo kwam Noni Madueke voor 40 miljoen euro over van PSV en betaalde Chelsea een Brits recordbedrag van ruim 120 miljoen euro voor de Argentijnse middenvelder Enzo Fernández.

Advocaat
"Zonder mijn advocaat ga ik hier niets over zeggen", aldus Klopp, die er snel aan toevoegde dat dat een grapje was. "Chelsea heeft de afgelopen 2 transferperiodes voor grote bedragen spelers gehaald. Als je dat kan doen, moet je het doen. Maar ik snap het niet. Het is ook niet aan mij om uit te leggen hoe dit werkt."

Big Virg voor kleine 90 miljoen
Overigens zei Klopp niets over zijn eigen uitgaven bij Liverpool. Zo haalde hij in januari 2018 Virgil van Dijk op bij Southampton voor het fooiengeld van een kleine 90 miljoen euro.