Justin Kluivert verslaat Napoli met Roma, duel even stilgelegd wegens racisme

REUTERS

Trevor Wagener • 18:06, 02-11-2019 / Laatste Update: 19:20, 04-01-2024

AS Roma heeft in de Serie A in eigen huis met 2-1 gewonnen van Napoli. Justin Kluivert startte in de basis en zag zijn ploeg in de 1e helft via Nicolo Zaliolo op voorsprong komen. Jordan Veretout schoot in de 2e helft vanaf elf meter raak, waarna Arek Milik voor de bezoekers nog iets terugdeed, maar dat was te laat.

In de 1e helft had Alexander Kolarov de kans om de 1-0 voorsprong te verdubbelen, maar de Servische linksback wist de strafschop niet binnen te schieten. 10 minuten na de rust kreeg AS Roma opnieuw een penalty toegewezen en maakte Veretout in tegenstelling tot zijn ploeggenoot geen fout: 2-0. Hirving Lozano werd even later binnen de lijnen gebracht en gaf 20 minuten voor tijd de assist op Milik, die de 2-1 maakte. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Racisme

Het duel werd in de 2e helft even stilgelegd omdat een deel van de Roma-aanhang Kalidou Koulibaly racistisch bejegende. Koulibaly hoorde het, liep naar de scheidsrechter toe en die legde het spel even stil. Nadat Roma-spelers de eigen aanhang hadden toegesproken, kon het duel weer vervolgd worden.