Juve verspeelt voor het eerst dit seizoen punten tegen Genoa (video)

admin • 21:56, 20-10-2018 / Laatste Update: 19:17, 05-01-2024

Het is Juventus voor het eerst dit seizoen niet gelukt om te winnen. Tegen Genoa, de nummer 11 van de Serie A, ging het mis: 1-1.

Normaal gesproken is Juventus de onverslaanbare reus in Italië. De Oude Dame won alle 8 Serie A wedstrijden die er tot nu toe te spelen waren, waardoor ze voor de wedstrijd een voorsprong van 6 punten op Napoli hadden. Genoa won er 4, maar verloor er ook 3, waardoor ze op dit moment 11e staan in de competitie.

Ronaldo's 400'e

Na 18 minuten stond Juventus op voorsprong. Joao Cancelo, de back die op links werd neergezet en daardoor met zijn goede been naar binnen stond, vuurde een schot af. De bal werd onderweg licht aangeraakt, waardoor Cristiano Ronaldo als een sluwe vos als eerste bij de bal was om 'm in een leeg doel te mikken. Hiermee wist hij weer eens een recordje uit de boeken te schieten. Hij is de eerste speler die in de Top 5 competitie's (in zijn geval Engeland, Spanje en Italië) 400 keer het net wist te vinden.

Genoa maakt gelijk

In tweede helft leek Juve er weinig zin in te hebben, ze hadden niet de indruk dat de tegenstander nog aanspraak kon maken op de gelijkmaker. Dat gebeurde toch: de verdedigers waren Daniel Bessa even helemaal kwijt, waardoor de middenvelder vrij in kon koppen.

Na deze goal ging Juventus alle zeilen bijzetten om weer op voorsprong te komen, maar de spelers van Genoa hielden stand. Met het gelijke spel staat Juventus nog altijd bovenaan in de Serie A. Als Napoli wint, kunnen ze hun achterstand van 6 naar 4 punten brengen.