Juve kan dit weekend kampioen worden, maar veel spelers krijgen rust voor return Ajax

12 april 2019

BSR/SOCCRATES

Juventus speelt dit weekend tegen SPAL om het kampioenschap in Italië. Met nog 7 wedstrijden te gaan is de voorsprong 20 punten op Napoli, waardoor een zege volstaat voor een nieuwe titel. Maar trainer Massimiliano Allegri gaat veel spelers rust geven, in aanloop naar de return tegen Ajax.


Afgelopen woensdag speelden Ajax en Juventus tegen elkaar in de kwartfinale van de Champions League: 1-1. Aanstaande dinsdag staat de return op het programma. Als Juventus dit weekend kampioen wordt tegen SPAL, zal het dus geen feestje kunnen vieren. Doen ze dat wel, hebben de Amsterdammers dinsdag 11 Italianen met een kater tegenover zich.

Vedettes krijgen rust
Op de persconferentie voor het duel met SPAL gaf Allegri aan jonge spelers de kans te willen geven. Sommige basisspelers zijn volgens de Italiaanse trainer vermoeid en verdienen rust. Leonardo Bonucci, Blaise Matuidi, Mario Mandzukic en Cristiano Ronaldo lijken rust te krijgen.

Talenten krijgen de kans
Moise Kean speelt sowieso, gaf Allegri al aan. En waarschijnlijk zullen talenten als Hans Nicolussi en Luca Coccolo minuten gaan maken.