Juventus blijft ruim aan kop na simpele zege bij Crotone

admin • 20:54, 08-02-2017 / Laatste Update: 15:23, 12-12-2023

Juventus heeft goede zaken gedaan in de Serie A. Op bezoek bij laagvlieger Crotone werden de punten in de tweede helft veiliggesteld: 0-2.

De ploeg van Massimiliano Allegri nam zoals verwacht het initiatief in de beginfase. In de eerste 20 minuten probeerde Juve het vooral van afstand, wat weinig succes opleverde. Het eerste echte gevaar vond plaats na 24 minuten: Juve-spits Paulo Dybala schoot van net buiten de 16 knap op doel, maar Crotone-doelman Alex Cordaz hield de thuisploeg met een mooie reflex op de been. Een kleine 10 minuten later was het wederom Juve dat gevaarlijk werd toen Gonzalo Higuain net naast de linkerpaal schoot.

0-0 bij rust

Beide teams leken al de kleedkamer op te zoeken toen Juve toch nog bijna op 0-1 kwam. Zowel Marko Pjaca als Dybala waren dichtbij, maar de defensie van Crotone wist met geluk ongeschonden de rust te halen.

Juve opent eindelijke de score

Het overwicht dat Juve in de eerste helft had werd ook in het tweede bedrijf doorvertaald. In de 60e minuut was het dan ook raak. Mario Mandzukic prikte een echte spitsengoal door laag raak te kopen uit een rebound. Crotone probeerde na de openingstreffer wat tegen te spartelen, maar dat lukte niet echt. Zeker niet toen Higuain er een kwartier voor tijd 0-2 van maakte. De spits knalde de bal snoeihard tegen de touwen.

Ruim aan kop

Door de zege blijft Juventus ruim aan kop in de Italiaanse competitie. Nummer 2 AS Roma heeft een achterstand van 7 punten.