Juventus en De Ligt verliezen van Sassuolo, Koopmeiners en De Roon danken Zapata

Eimert Pruis • 22:28, 27-10-2021 / Laatste Update: 18:02, 13-12-2023

Juventus weet de aansluiting met de top in de Serie A maar niet te vinden. Thuis slaagde de Oude Dame er niet in om Sassuolo te verslaan. Sterker nog, na 90 stond het 1-1, maar na de blessuretijd ging de uitploeg juichend van het veld: 1-2.

Matthijs de Ligt mocht weer eens zijn opwachting maken in de basiself. De 22-jarige verdediger heeft nog geen constant seizoen. Dankzij blessures, maar ook omdat hij af en toe wordt gepasseerd, heeft de oud-Ajacied nog geen reeks van wedstrijden op zijn naam staan.

Tot zijn frustratie zag hij vlak voor rust Sassuolo op voorsprong komen. Davide Frattesi was verantwoordelijk voor de treffer. Juve had nog wel geluk dat Weston McKennie in de 76e minuut gelijk maakte en ging op zoek naar die 3 punten. Het werden er 0, want Maxime Lopez deed de Oude Dame in de 95e minuut pijn.

De gelijkmaker van McKennie

Koopmeiners en De Roon danken Zapata

Atalanta doet iets beter in het begin van de competitie. Met Teun Koopmeiners en Marten de Roon in de ploeg won Atalanta bij Sampdoria met 1-3. Duvan Zapata was bij 2 uitgoals betrokken.

Eerst was het nog Francesco Caputo die de thuisploeg op voorsprong zette. In 4 minuten (17e en 21e minuut) zorgde Zapata er persoonlijk voor dat Atalanta op voorsprong kwam. Eerst schoot hij via tegenstander Kristoffer Askildsen raak en daarna kopte hij de bal in het doel. In de laatste tel maakte Josip Ilic er nog eentje.

Aanvoerder Nuytinck heeft succes met Udinese

Udinese kwam heel vroeg op voorsprong tegen Hellas Verona. De doelpuntenmaker luidde naar de treffende naam Isaac Success. Het succes voor Udine bleek 1 punt te zijn. Antonin Barak schoot in de 83e minuut binnen vanaf 11 meter. Udinese-aanvoerder Bram Nuytinck speelde de hele wedstrijd. Marvin Zeegelaar bleef op de bank bij Udinese.

Atalanta staat met 18 punten uit 10 wedstrijden nu 4e in de Serie A. Juventus moet voorlopig genoegen nemen met een 6e plaats (16 punten).