Juventus klimt naar de 2e plaats in Serie A

Pro Shots / Insidefoto

admin • 18:24, 17-12-2017 / Laatste Update: 10:01, 05-01-2024

Juventus is in de Italiaanse Serie A naar de 2e plaats gestegen. De regerend kampioen won de uitwedstrijd tegen Bologna zondag overtuigend met 0-3. Juventus passeerde Internazionale, dat zaterdag voor het eerst dit seizoen een wedstrijd verloor. Udinese was in Milaan met 1-3 te sterk.

Miralem Pjanic opende zondag in de 27e minuut de score voor Juventus. Mario Mandzukic zorgde er met een treffer negen minuten voor de pauze voor dat Juventus met een goed gevoel ging rusten. Het derde doelpunt kwam in de tweede helft op naam van Blaise Matuidi.

Napoli, dat met 3-1 bij Torino won, is nu koploper met 42 punten. Juventus heeft 41 punten en Internazionale staat nu derde met 40 punten. Nummer vier AS Roma heeft 38 punten maar moet nog een wedstrijd inhalen.