Juventus legt 10 man van Porto binnen 2 minuten over de knie

admin • 23:35, 22-02-2017 / Laatste Update: 15:28, 08-01-2024

Juventus is goed begonnen aan het tweeluik met FC Porto om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. De Italianen speelden een groot gedeelte van de wedstrijd met een man meer in Portugal en dat pakte goed uit: 0-2.

Porto begon fel aan de wedstrijd en nam het initiatief in de wedstrijd. Juventus bleef rustig wachten en liet de thuisploeg het spel maken. Tot echte kansen leidde dat niet in de eerste 20 minuten. Het eerste echt leuke moment van de wedstrijd was een paar minuten later, toen Alex Telles geel kreeg voor een overtreding op Juan Cuadrado. Slechts 2 minuten later kreeg diezelfde Telles namelijk een tweede gele prent voor een harde charge op Lichtsteiner: 10 tegen 11.

Rood voor Alex Telles! Binnen éen minuut twee keer geel. FC Porto moet door met tien man. #PORJUV #socialreplay pic.twitter.com/Jc1vjvs79F

— Veronica Televisie (@VeronicaTV) 22 februari 2017

Juventus nam zoals verwacht meer en meer het initiatief van Porto over en dat leverde in de 33e minuut de eerste echte test voor Porto-doelman Iker Casillas op. Een schot van Miralem Pjanic wist hij eenvoudig te keren. Op een verwoestend schot vlak voor rust van Paulo Dybala had Casillas geen antwoord, maar hij mocht de paal dankbaar zijn dat Juventus niet met een 0-1 voorsprong de kleedkamer op zocht.

Juve maakt laat het verschil

Vlak na rust leek Juventus wel op 0-1 te komen, maar het doelpunt van Pjanic werd afgekeurd wegens buitenspel. De verdiende voorsprong van Juve kwam er wel, in de 71e minuut. Invaller Marko Pjaca kreeg de bal met een gelukje voor de voeten en schoot de bal snoeihard langs een kansloze Casillas op. De ban leek gebroken. Zeker toen de Italianen twee minuten later al op een 0-2 voorsprong kwamen. Dani Alves reageerde attent bij de tweede paal en ook hij knalde de bal keihard langs Casillas.

Door de 0-2 overwinning lijkt Juventus al zeker van een plek in de kwartfinales. De return in Italië is op 14 maart.