Juventus loopt averij op tegen Fiorentina

admin • 00:14, 16-01-2017 / Laatste Update: 17:08, 05-01-2024

Koploper Juventus is zondagavond in Florence tegen de vierde nederlaag in de Serie A aangelopen. De titelhouder ging op bezoek bij Fiorentina met 2-1 onderuit. De Turijnse topclub bleef nog wel aan kop van de ranglijst, maar zag nummer twee AS Roma tot op één punt naderen.

Juventus moet nog wel een wedstrijd inhalen. Subtopper Fiorentina kwam door treffers van Nikola Kalinic en Milan Badelj op een voorsprong van 2-0. Door de dertiende competitietreffer van Gonzalo Higuaín in de 58ste minuut keerde het geloof bij Juventus terug, maar de gelijkmaker wisten de bezoekers echter niet meer af te dwingen.

Achtervolgers lopen in op Juventus

AS Roma won met 1-0 bij middenmoter Udinese. De Belg Radja Nainggolan maakte in de twaalfde minuut het doelpunt. De assist kwam van Kevin Strootman. Zes minuten later miste ploeggenoot Edin Dzeko een strafschop. Udinese kon daarna niet profiteren van die flater.

Napoli handhaafde zich op de derde plek dankzij een zege op eigen veld tegen hekkensluiter Pescara (3-1). Lorenzo Tonelli, Marek Hamsik en Dries Mertens brachten na de rust de treffers voor de thuisclub op hun naam.

Lazio, met Stefan de Vrij als basisspeler, versloeg op eigen veld Atalanta met 2-1. Voor de thuisploeg troffen Sergej Milinkovic-Savic en Ciro Immobile doel. Wesley Hoedt en Ricardo Kishna kwamen als wisselspeler bij Lazio niet in actie. De Romeinse ploeg bleef vierde op de ranglijst, op vijf punten van Juventus.

Internazionale kwam als nummer zes in punten op gelijke hoogte met stadgenoot AC Milan, dat echter nog twee duels moet inhalen. Inter won zaterdag met 3-1 van Chievo. Topscorer Mauro Icardi (vijftien treffers), Ivan Perisic en Éder maakten de treffers voor de thuisploeg.