Juventus maakt geen fout tegen Empoli

admin • 00:08, 26-02-2017 / Laatste Update: 12:54, 07-01-2024

Juventus heeft zaterdag geen fouten gemaakt in de jacht op de 33ste landstitel. Het thuisduel met laagvlieger Empoli in de Italiaanse competitie werd met 2-0 gewonnen.

Buffon krijgt rust

Bij de koploper kreeg de 39-jarige clublegende Gianluigi Buffon rust, in zijn plaats verdedigde de Braziliaan Neto het doel. Juventus opende vlak na rust de score. Een kopbal van Mario Mandzukic caramboleerde via keeper Lukasz Skorupski, de onderkant van de lat en opnieuw Skorupski achter de lijn. De Braziliaan Alex Sandro verdubbelde de score. Hij draaide in het strafschopgebied weg bij zijn directe tegenstander en schoot diagonaal binnen.

30ste thuiszege op rij

Het betekende voor de ploeg van Massimiliano Allegri de 30ste thuiszege op rij in de Serie A. In de 5 sterkste competities in Europa is er maar 1 club die een langere reeks neerzette. Barcelona won van 1958 tot 1960 in eigen huis 39 competitiewedstrijden op rij. De overwinning geeft de 'Oude Dame' een voorsprong van 10 punten op runner-up AS Roma, dat nog een duel tegoed heeft. De ploeg van Kevin Strootman speelt zondagavond uit bij Internazionale.