Juventus pakt cadeautje van Milan optimaal uit en wint in aanloop naar Ajax-uit (video)

Bart van der Wijst • 21:57, 06-04-2019 / Laatste Update: 22:50, 08-01-2024

Juventus heeft in aanloop naar de Champions League-wedstrijd met Ajax gedaan wat het moest doen. Namelijk: winnen van AC Milan. Dat gebeurde met de nodige moeite. De Oude Dame boog een 0-1 achterstand om en won met 2-1.

Het spijkerharde duel - er werden bizar veel overtredingen gemaakt - leek in een gelijkspel te eindigen. Maar Davide Calabria had blijkbaar ingezet op een overwinning van Juventus. Hij leverde de bal eenvoudig in bij Miralem Pjanic die Moise Kean bediende. De spits schoot raak.

Piatek geeft voorbeeld

AC Milan kwam naar Turijn voor een goed resultaat, want zij vechten nog om een Champions League-ticket. Dat was te zien, want al na 1 minuut was er een levensgrote kans voor Krzysztof Piatek. Hij faalde echter. Toch zette de Poolse spits i Rossoneri op voorsprong. Hij gaf het goede voorbeeld voor Ajax door Wojciech Szczęsny te verschalken.

Dybala vanaf de stip

Juventus, dat met een veredeld B-team speelde, kwam terug in de wedstrijd dankzij Paolo Dybala. Hij versierde een strafschop en verzilverde hem uiteindelijk ook. Zover had het niet mogen komen eigenlijk. AC Milan miste na rust namelijk gigantisch veel kansen op de 0-2.

Wanneer kampioen?

Dus kwam Juve terug in de wedstrijd. Met wat geluk. Maar geluk moet je hebben als kampioen. En op titelkoers is de ploeg van Massimiliano Allegri. Zeker na de gelukszege op AC Milan. Verliest Napoli zondag thuis van Genoa, dan kan de vlag uit.