🎥 | Juventus pakt koppositie na zege op AS Roma

Lapresse Marcella Gastini

Brian Vesseur • 23:51, 12-01-2020 / Laatste Update: 00:41, 05-01-2024

Juventus heeft optimaal gebruik gemaakt van het gelijkspel van Internazionale. Zondagavond won Juve met 2-1 op bezoek bij AS Roma en daardoor gaan ze nu alleen aan kop in de Serie A. Matthijs de Ligt begon op de bank, maar viel snel in door een blessure van Merih Demiral.

De Ligt kwam al na 19 minuten als invaller in het veld, omdat zijn concurrent Demiral geblesseerd raakte. De Turkse verdediger kwam verkeerd neer na een duel. Demiral gebaarde nog naar de kant dat hij niet gewisseld hoefde te worden, maar trainer Maurizio Sarri bepaalde anders. In het centrum van de defensie kregen Demiral en Leonardo Bonucci wederom de voorkeur van Sarri. Op het moment van de wissel leidde Juventus al met 0-2. Uitgerekend Demiral opende de score en Cristiano Ronaldo maakte er uit een penalty 0-2 van.

Perotti

AS Roma kwam in de 68ste minuut terug in de wedstrijd dankzij een benutte strafschop van Diego Perotti. Arbiter Marco Guida gaf de penalty na ingrijpen van de VAR, die zag dat Alex Sandro hands maakte na een kopbal van invaller Cengiz Ünder. Roma drong daarna wel aan en kwam in blessuretijd via Pellegrini er nog dicht bij. Dzeko kon met De Ligt in zijn rug terugleggen op de middenvelder, maar zijn schot ging over. Juventus had het duel al kunnen beslissen. Gonzalo Higuaín scoorde nog op aangeven van Cristiano Ronaldo, maar de invaller stond buitenspel.

Stand

Door de overwinning loopt Juve 2 punten uit op Internazionale, dat zaterdag door Atalanta op 1-1 werd gehouden. AS Roma zakt naar de 5e plek, met evenveel punten als Atalanta.

De 1-0 van Demiral: