🎥 | Juventus speelt mede door geklooi De Ligt en Buffon gelijk

REUTERS

admin • 15:42, 01-12-2019 / Laatste Update: 04:30, 06-01-2024

Matthijs de Ligt was zondagmiddag weer de schlemiel bij Juventus, dat op eigen veld dure punten verspeelde tegen Sassuolo: 2-2. De Oranje-international stond aan de basis van een tegengoal die ook doelman Gianluigi Buffon zich mocht aanrekenen.

Vlak na rust leidde De Ligt de verrassende 1-2 van de bezoekers in toen hij de bal na een moeizame pass van Juan Cuadrado weg wilde rammen. De Oranje-international schoot de bal echter in de voeten van Francesco Caputo, die meteen uithaalde. De Ligt had vervolgens de pech dat doelman Buffon zich verkeek op het schot.

Nothing on the hand

Na de 1-0 van Leonardo Bonucci leek er weinig aan de hand voor de koploper in de Serie A. Maar Sassuolo kwam via Jeremie Boga snel terug en nam daarna zelfs een voorsprong.

Juventus kwam halverwege de 2e helft op gelijke hoogte na een onhandige overtreding van Filippo Romagna op Paulo Dyballa. Uit de toegekende strafschop maakte Cristiano Ronaldo zijn 6e goal van het seizoen: 2-2.

Dyballa

De thuisclub kreeg daarna met name via Dyballa nog een aantal prima kansen om de zege naar zich toe te trekken. Doelman Stefano Turati hield zijn ploeg overeind.