Juventus steviger aan kop na thuiszege op Udinese

admin • 01:23, 16-10-2016 / Laatste Update: 06:41, 07-01-2024

Dankzij een 2-1 thuisoverwinning op Udinese heeft Juventus de koppositie verstevigd.

Udinese, onder leiding van voormalig Juve-coach Luigi Delneri, kwam na een half uur op voorsprong in Juventus Stadium. De Tsjech Jakub Jankto scoorde voor de nummer 17 van de Serie A, na een misser van keeper Gianluigi Buffon.

Aantal spelers kreeg rust

De Argentijn Paulo Dybala stelde vlak voor en vlak na rust orde op zaken, met een benutte vrije trap en een rake penalty. Onder meer Sami Khedira en Gonzalo Higuain kregen rust, met het oog op de Champions League-wedstrijd bij Olympique Lyon dinsdag.

De ploeg van trainer Massimiliano Allegri heeft nu 21 punten uit 8 duels. AS Roma en Napoli, die zaterdagmiddag tegenover elkaar stonden, volgen met respectievelijk 16 en 14 punten. Een drietal clubs heeft dertien punten, maar komt morgen pas in actie.