Juventus geeft supporters galavoorstelling in laatste competitiewedstrijd

admin • 21:45, 14-05-2016 / Laatste Update: 23:01, 05-01-2024

Juventus heeft het Serie A-seizoen in stijl afgesloten door de supporters te voorzien van een doelpuntenfestijn in de laatste competitiewedstrijd tegen Sampdoria. De 'Oude Dame' won met de titel op zak met 5-0. De bezoekers uit Genua speelden ruim 75 minuten met tien man, nadat Milan Skriniar met rood van het veld was gestuurd.

Juventus leidde op dat moment al met 1-0, door een vroeg doelpunt van Patrice Evra. Paulo Dybala benutte in de vijftiende minuut de strafschop die was toegekend nadat Skriniar een doorgebroken speler had neergehaald. De Argentijn maakte voor rust ook de derde treffer, in de tweede helft voerden de verdedigers Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci de score verder op.

Dubbel

De ploeg van trainer Massimiliano Allegri kan volgende week de 'dubbel' pakken, als het ook de bekerfinale tegen AC Milan wint.