Juventus wint spectaculaire Italiaanse topper in Napels (video)

REUTERS

Trevor Wagener • 23:38, 03-03-2019 / Laatste Update: 06:35, 05-01-2024

Als de titelrace in de Serie A nog niet beslist was, is hij dat nu wel. Juventus won zondagavond de beladen en bij vlagen spectaculaire topper op bezoek bij Napoli: 1-2. Een absolute hoofdrol was er in het zuiden van Italië weggelegd voor de VAR.

De Italiaanse topper was op iets meer dan een kwart, toen 'Juve' een handje geholpen werd door de arbitrage. Kevin Malcuit ging in de fout en zo kon Cristiano Ronaldo alleen op doelman Alex Meret af. Die raakte echter niets van de bal en de Portugees ging naar de grond, waarna Rocchi resoluut de rode kaart toonde voor Meret.

In de herhaling was te zien dat de Italiaan Ronaldo eigenlijk niet raakte, maar de VAR gaf de scheidsrechter gelijk. Miralem Pjanic scoorde de resulterende vrije trap op fraaie wijze en even later verdubbelde Emre Can de score, waardoor het duel al voor rust beslist leek.

Plottwist

Maar de wedstrijd kreeg een nieuwe wending, toen ook doelpuntenmaker Pjanic het veld moest verlaten van Rocchi. De Bosniër kreeg na 2 minuten in het 2e bedrijf zijn 2e gele prent en dus stonden de ploegen weer met een gelijk aantal spelers op het veld.

De rode kaart gaf de thuisploeg een nieuwe impuls. Het zette Juventus vast op hun eigen helft en nam het doel van Wojciech Szczesny onder vuur. Dat resulteerde na een kwartier in de verdiende aansluitingstreffer. Lorenzo Insigne legde de bal achter de Turijnse defensie en José María Callejón tikte binnen.

Jacht

Napoli bleef na de goal van de Spaanse buitenspeler jagen op een resultaat, en het kreeg daar ook meerdere goede kansen toe. De grootste kans van allemaal kreeg Insigne, die het in de 84ste minuut vanaf de stip mocht proberen nadat Alex Sandro volgens de leiding strafbaar hands had gemaakt. De Italiaan knalde op de paal, waardoor de topper eindigde in 1-2.

Beslissing

De titelstrijd is, zeker na dit duel, vermoedelijk wel beslist in het voordeel van Juventus. De ploeg die de vorige 7 landstitels won, staat liefst 16 punten voor op de rivaal uit Napels.