Juventus zet stap richting finale met winst op Napoli

admin • 23:51, 28-02-2017 / Laatste Update: 20:59, 07-01-2024

Juventus heeft goede papieren om voor het derde jaar op rij de finale van de Coppa Italia te halen. De bekerwinnaar van de afgelopen twee seizoenen won thuis met 3-1 van Napoli. Pas op 5 april is de return in Napels.

Napoli stond halverwege nog op een 0-1 voorsprong. Arek Milik stond aan de basis van de goal in de 36ste minuut. De oud-Ajacied stuurde Lorenzo Insigne weg aan de rechterkant, waarna José Callejón de assist van dichtbij binnen kon tikken.

Scheidsrechter

Juventus stelde in de tweede helft orde op zaken, maar had daar wel de hulp van de scheidsrechter en doelman Pepe Reina voor nodig. In de 47ste minuut trapte de arbiter met open ogen in een schwalbe van Paulo Dybala, die vervolgens zelf de penalty benutte.

Gonzalo Higuaín scoorde na ruim een uur spelen na een blunder van Reina de 2-1. De ervaren oud-doelman van Liverpool vergreep zich wat later aan Juan Cuadrado, al tikte hij ook wel de bal weg voordat hij de Colombiaan aanraakte. Dybala mocht opnieuw het buitenkansje benutten.

De andere finalist komt uit het Romeinse onderonsje tussen Lazio en AS Roma. Morgen is de eerste ontmoeting tussen beide clubs.