Kalinic krijgt ‘prijs’ voor grootste miskoop Serie A

10 januari 2019

Getty Images

Nikola Kalinic heeft een prijs ontvangen die hij liever niet had gehad. De Kroatische spits kreeg de ‘Bidone d’Oro’, de Gouden Prullenbak, voor de grootste miskoop in de Serie A van het seizoen 2017-2018. Kalinic wist bij AC Milan weinig indruk te maken, al tekende hij in 31 competitieduels nog wel voor 6 doelpunten.


Milan had de Kroaat in de zomer van 2017 overgenomen van Fiorentina, waarvoor hij in 2 jaar 27 doelpunten maakte in de Serie A. Bij de ‘Rossoneri’ liep het minder lekker. AC Milan nam afgelopen zomer al weer afscheid van Kalinic, die overstapte naar Atlético Madrid. In de Spaanse Liga heeft hij tot nu toe 2 keer gescoord.

Gouden Prullenbak
Een bekende Italiaanse voetbalwebsite reikt jaarlijks de Gouden Prullenbak uit aan de miskoop van het seizoen. Kalinic had ‘concurrentie’ van onder anderen Marko Pjaca, João Mário, Benedikt Höwedes, Hakan Çalhanoglu en André Silva. Bijna de helft van de 13.000 uitgebrachte stemmen ging naar de Kroaat.

Afgelopen zomer werd Kalinic op het WK al na 1 wedstrijd naar huis gestuurd door bondscoach Zlatko Dalic, omdat hij weigerde in te vallen tegen Nigeria. Met een selectie van 22 spelers bereikte Kroatië in Rusland de finale, waarin Frankrijk te sterk was (2-4).