Kameroen in halve finale Afrika Cup door misser Mané

AFP

admin • 23:57, 28-01-2017 / Laatste Update: 20:25, 12-12-2023

Kameroen heeft de halve finale van de Afrika Cup bereikt. Na strafschoppen werd Senegal aan de kant gezet, omdat er na 120 minuten spelen nog geen doelpunten waren gemaakt in Franceville. Uitgerekend Sadio Mané, sterspeler van Senegal en de duurste Afrikaanse voetballer ooit, miste een penalty. Vincent Aboubakar schoot de beslissende strafschop wel binnen.

Tegenstander in de halve eindstrijd is Ghana of DR Congo. Die twee landen nemen het morgen tegen elkaar op.

In de reguliere speeltijd had Senegal – zeker in de slotfase – de betere kansen. In de extra tijd van de verlenging was Moussa Sow dicht bij een goal na een prima pass van Sadio Mané, maar de ploeggenoot van Robin van Persie bij Fenerbahçe vond Kameroen-keeper Fabrice Ondoa op zijn weg. Maar het bleef ook na verlenging 0-0.

In de strafschoppenserie was Fabrice Ondoa, die keept bij Sevilla B en Ajacied André Onana uit het doel houdt, de grote held bij Kameroen.