Kameroen krijgt te weinig en speelt gelijk tegen Australië

Bart van der Wijst • 20:53, 22-06-2017 / Laatste Update: 09:54, 08-01-2024

Kameroen en Australië hebben geen goede zaken gedaan op de Confederations Cup. Beide landen verloren haar eerste duel en kwamen vandaag niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Met name Kameroen zal balen van de remise, dat elftal kreeg in de tweede helft de meeste kansen. Het gat met koplopers Duitsland en Chili - die later vandaag spelen - is 2 punten. Doorgaan is voor Kameroen en Australië daardoor haast onmogelijk.

Met name in de eerste helft viel er weinig te genieten in St. Petersburg, waar het ook niet helemaal vol was. Veel van de aanwezige supporters kunnen de eerste goal hebben gemist, die viel namelijk in de blessuretijd van de eerste helft. André-Frank Zambo Anguissa schatte een lange bal op waarde en liet Australië-doelman Mathew Ryan met een wippertje kansloos.

Videoref

Deze ConfedCup staat sowieso al bekend als die van de videoscheidsrechters. En dat was deze wedstrijd niet anders. Na een klein uur spelen gingen de ogen van iedereen naar de beeldschermen toen Ernest Mabouka Australiër Alex Gersbach neerhaalde in het strafschopgebied. Scheidsrechter Milorad Mazic wees naar de stip en had het bij het juiste eind bleek uit de beelden. Aanvoerder Mark Milligan faalde niet van elf meter en schoot raak: 1-1.