Kameroen wint Afrika Cup dankzij invallers

admin • 22:52, 05-02-2017 / Laatste Update: 22:19, 07-01-2024

Kameroen heeft de Afrika Cup gewonnen! Vlak voor tijd besliste Aboubakar de wedstrijd met een prachtige goal. In de 1e helft was Egypte eigenlijk beter, maar de Ontembare Leeuwen groeiden steeds meer in de wedstrijd en trok uiteindelijk aan het langste eind. Feest in Kameroen!

Egypte gevaarlijk

Gelijk in de 1e minuten was er al een grote kans voor Egypte. Kameroen gaf zomaar erg veel ruimte weg achterin, waardoor Abdallah Said vrijgespeeld kon worden. De hoek was misschien net iets te moeilijk, maar ook de doelman van Kameroen, Fabrice Ondoa, redde knap op het harde schot van de Egyptische aanvaller.

Tamme opening, maar niet op de tribune

Daarna was de openingsfase een beetje tam. Beide ploegen tasten wat af en zijn vooral bang tegen de 1e tegengoal aan te lopen. Dat tamme is overigens niet het geval op de tribunes van het stadion in Libreville. In Europa hoor je vooral gezang, maar in Afrika lijkt het wel alsof er 80 orkesten door elkaar heen spelen. Het geeft een beetje een carnavaleske sfeer.

Elneny scoort!

Kameroen gaf toch weer te veel ruimte weg achterin. In de 16 mocht Arsenal-talent Mohamed Elneny rustig aannemen. Ook dit keer was de hoek moeilijk, maar Elneny kreeg het toch voor elkaar om de bal in de korte hoek hoog binnen te schieten. Keeper Ondoa zat er bij het schot in het begin van de wedstrijd nog goed bij, maar bij deze bal had-ie juist misschien wat meer kunnen doen. Desalniettemin gaan de Egyptenaren in het stadion he-le-maal los. Ook de spelers op 't veld (inclusief reservespelers) springen zielsgelukkig op een hoopje.

Kameroen valt een beetje tegen, maar scoort toch

Kameroen wist eigenlijk weinig in te brengen tegen de Egyptenaren. In de 2e helft móesten ze wel wat proberen natuurlijk. Een beetje uit het niets viel de 1-1. Kameroens ster Benjamin Moukandjo gaf na een afvallende bal een voorzet en N'Koulou gaf de bal een flinke onhoudbare kopstoot. Nu was het de beurt aan het kleurrijk uitgedoste Kameroense publiek om een feestje te bouwen.

Kameroen wordt beter en scoort nog een keer!

Het doelpunt leek Kameroen goed te doen. Dat leidde nog niet direct tot grote kansen, maar ze kregen wel steeds meer het overwicht in de wedstrijd. Vlak voor tijd, in de 88e minuut, resulteerde dat in een doelpunt van Vincent Aboubakar: 1-2! Heel Kameroen werd gek! Leuk detail: beide doelpuntenmakers voor Kameroen zijn als invaller binnen de lijnen gekomen.

Het zal nog wel even onrustig blijven in Kameroen, waar waarschijnlijk een volksfeest losbarst.