Kampioen Atlético Madrid bezig aan DRA-MA-TISCH seizoen: bij Granada 4e nederlaag op rij

Eimert Pruis • 21:58, 22-12-2021 / Laatste Update: 06:46, 07-01-2024

Het is nu moeilijk voor te stellen, maar Atlético Madrid is toch echt de huidige kampioen van LaLiga. De ploeg van trainer Diego Simeone is niets meer van het hechte en geweldige team van vorig seizoen. Bij Granada gaf Atléti een 0-1-voorsprong uit handen: 2-1.

Het betekende de 4e nederlaag in LaLiga op rij. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2011. Ongelooflijke statistieken voor Atlético dat vorig seizoen in totaal slechts 4 verliespartijen had. Mallorca thuis (1-2), Real Madrid uit (2-0) en Sevilla uit (2-1) waren hele pijnlijke exercities.

João Felix begon nog heerlijk aan de wedstrijd en zette Atlético al in de 2e minuut op voorsprong. In de 17e minuut maakte Darwin Machis weer gelijk. Luis Suárez gaf in de 2e helft de assist op de 2-1 van Jorge Molina. Luis Suárez, horen we je denken. Die speelt toch bij Atlético? Inderdaad. Maar er stonden woensdagavond 2 Luis Suárezzen in het veld. Granada heeft namelijk een Colombiaanse variant.

Geoliede machine loopt vast door roest

Simeone schreeuwde het ondertussen uit van frustratie. Wat Atlético ook deed, scoren zouden ze niet meer doen. Een hele vreemde gewaarwording en niet alleen voor de Atléti-fans. Maar het is wel zo, de ooit zo geoliede machine van Simeone stokt en werkt nauwelijks meer. Vroeger gaf Atlético nooit zomaar een 1-0-voorsprong weg en werden tig wedstrijden met 1-0 gewonnen.

Tegenwoordig is alles anders. Atlético verliest vaker dan het lief is en een 1-0-voorsprong is niets meer waard. Na 18 wedstrijden en 29 punten moet Atléti het doen met een schamele 5e plaats in LaLiga.