Kane helpt Spurs met hattrick over Europese dip

Trevor Wagener • 18:02, 26-02-2017 / Laatste Update: 11:08, 12-12-2023

Tottenham Hotspur heeft zich zaterdag in de Premier League uitstekend hersteld van de uitschakeling door AA Gent in de Europa League van afgelopen week. De Londenaren waren op White Heart Lane met 4-0 de baas over Stoke City.

Bij de rust was de eindstand al bereikt. Harry Kane was de grote uitblinker bij de thuisploeg. Hij kwam tussen de 14e en 37e minuut 3 keer op rij tot scoren. Eenzelfde productie noteerde hij een week geleden ook, tegen Fulham voor de FA Cup. Op slag van rust maakte Dele Alli, die tegen Gent nog rood kreeg, de 4-0 en daarmee een einde aan alle illusies van Stoke.

Easy 2e helft

Na de pauze viel de productie van de Spurs stil. Voor Kane was het zijn 4e hattrick in de Premier League namens Tottenham. Daarmee bracht hij een clubrecord op zijn naam. Bij de Spurs bleven aanvaller Vincent Janssen en doelman Michel Vorm op de bank. De verdedigers Bruno Martins Indi en Erik Pieters maakten bij Stoke als basisspelers de 90 minuten vol.

Ranglijst

Tottenham klom naar de 2e plaats, met 10 punten minder dan Chelsea dat zaterdag met 3-1 won van Swansea City. Manchester City staat met een duel minder gespeeld op de 3e plek, op 11 punten van de koploper.

Mauricio: "The display was fantastic. After Wembley it was a great response. The 1st half was fantastic and in the second we controlled it." pic.twitter.com/JiwoIjl7Ta

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) 26 februari 2017

Mauricio: "@HKane doesn't surprise me. When he scores and doesn't score he's brilliant. He's a top professional and a top man."