Karsdorp belangrijk voor Roma, Wildschut krijgt rood en Lammers bezorgt Frankfurt een punt

Eimert Pruis • 01:13, 17-09-2021 / Laatste Update: 17:44, 07-01-2024

Rick Karsdorp gaat maar door met vlammen in Rome. Ook in de Conference League is de rechterflankbestrijker belangrijk voor AS Roma. Hij gaf de assist bij het 1e doelpunt van de 5-1 zege op CSKA Sofia.

Bij de Bulgaren stond een voor Nederland oude bekende in de ploeg: Yanic Wildschut. Hij speelde ene dubieuze dubbelrol. Eerst was hij nog belangrijk met de beslissende voorzet bij de 0-1. Later kreeg hij zijn 2e gele kaart en moest de aanvaller vertrekken. Jurgen Mattheij (aanvoerder) en halve Nederlander Thomas Lam speelden ook mee bij Sofia.

Het mocht allemaal niet baten voor de bezoekers, zij gingen er met liefst 5-1 van af. De ploeg van trainer José Mourinho hield weinig heel en het lijkt erop dat de Portugees zijn zinnen heeft gezet op de prijs die hij nog niet heeft in zijn goedgevulde prijzenkast.

Lammers levert 1 punt op voor Frankfurt

Sam Lammers heeft zijn 1e doelpunt te pakken in Duitse dienst. De oud-spits van PSV en Heerenveen wordt door Atalanta verhuurd aan Eintracht Frankfurt en mocht tegen Fenerbahçe in de basis beginnen. Mesut Özil zette de bezoekers nog op voorsprong in het Europa League-duel, Lammers maakte nog voor rust gelijk (zie doelpunt hieronder). Daar bleef het ook bij.

Trainer Peter Bosz lijkt het langzaam op de rit te krijgen bij Olympique Lyon. Bij Rangers FC werd het eenvoudig 0-2. Bosz dankte Karl Toko Ekambi en James Tavernier (die in zijn eigen goal schoot) voor de doelpunten.

Queensy Menig hielp zijn club Partizan Belgrado aan een 0-2-zege op Anorthosisa Famagusta. De oud-aanvaller van onder meer FC Twente opende in de 42e minuut de score in het Conference League-duel.

Doelpuntrijke topper

De topper in Europa van de donderdagavond was Leicester City tegen Napoli. De Europa League-wedstrijd in Engeland stelde niet teleur en eindigde in 2-2. Dat terwijl Leicester via Ayoze Perez en Harvey Barnes nog op een marge van 2 kwam. Victor Osimhen maakte dit ongedaan met 2 doelpunten in de laatste 20 minuten.