Keiharde kritiek voor TAA: ‘Alexander-Arnold is een verdediger van Championship-niveau’

26 september 2022

Getty

Trent Alexander-Arnold wordt in Engeland alom geprezen om zijn veelzijdigheid en aanvallende kwaliteiten. Maar de verdediger van Liverpool krijgt ook kritiek: verdedigend is hij niet zo sterk. Nu zegt Frank Leboeuf, oud-verdediger van Chelsea, zelfs dat hij het niveau heeft van een Championship-speler.


Het Championship is het 2e niveau in Engeland. Niet bepaald een compliment dus. Gareth Southgate, bondscoach van Engeland, heeft de pas 23-jarige linksback ook buiten de basis gelaten voor het Nations League-duel met Italië. En dat terwijl hij al jaren een vaste kracht is bij Liverpool, 1 van de sterkste teams van Europa.

Lees ook: Engeland won al 5 keer niet, maar Southgate zegt: ‘Ben de juiste bondscoach voor deze ploeg’

Jürgen Klopp
"Op z'n best is het Championship-niveau wat hij verdedigend aantikt", zei Leboeuf tegen het Franse Journal du Dimanche. "Ik houd van zijn aanvallende kwaliteiten en van hem als persoon, maar alleen het systeem van Jürgen Klopp werkt bij hem. En als dat systeem niet werkt, zoals een paar keer is gebeurd dit seizoen, dan zie je zijn verdedigende tekortkomingen naar boven komen."

Maandagavond speelt Engeland in eigen huis tegen Duitsland in de Nations League. The Three Lions zijn al gedegradeerd uit League A. Check hier waar je deze wedstrijd kan bekijken!