Keizer en scorende Dost verliezen met Sporting van Benfica

Brian Vesseur • 21:38, 03-02-2019 / Laatste Update: 10:07, 08-01-2024

Marcel Keizer zag zijn ploeg Sporting Portugal zondag verliezen van Benfica. Daardoor lijkt de club de aansluiting met de top 3 kwijt te raken. Bas Dost benutte nog wel een penalty in de 2-4 nederlaag.

De goal van de Nederlandse spits was alleen voor de statistieken, want toen hij in de bal in de 89ste minuut op 11 meter mocht leggen stond Sporting al met 1-4 achter. In blessuretijd liet Benfica, ondanks een rode kaart voor doelman  Odisseas Vlachodimos na een overtreding op Dost, niet meer glippen.

Stand

Sporting staat met 39 punten uit 20 wedstrijden op de vierde plaats, met een forse achterstand op FC Porto (49), Sporting Braga (46) en Benfica (44). Een plaats bij de beste 2 is nodig voor een ticket voor de (voorronde van de) Champions League.