Keizer eruit gebonjourd door Sporting Portugal na 10 maanden

AFP

Brian Vesseur • 23:12, 03-09-2019 / Laatste Update: 18:39, 08-01-2024

Sporting Portugal heeft Marcel Keizer ontslagen als hoofdtrainer. De Nederlandse trainer begon verre van vlekkeloos aan het nieuwe seizoen. De 50-jarige trainer won vorig seizoen nog 2 bekers met de Portugese topclub.

Keizer begon 10 maanden geleden aan zijn klus bij Sporting Portugal. In de competitie lukte het hem niet om het gat met FC Porto en kampioen Benfica te dichten, maar in de twee nationale bekertoernooien was hij wel succesvol. Het leverde een plek op in het hoofdtoernooi van de Europa League, waarin Sporting het over ruim twee weken in de groepsfase mag opnemen tegen PSV.

5-0 nederlaag

Die wedstrijd zal Keizer zelf niet meer meemaken. Ondanks een doorlopende verbintenis tot medio 2021, nam de club na een teleurstellende seizoenstart afscheid van de trainer. Sporting Portugal behaalde 7 punten uit de eerste 4 competitieduels, en verloor de strijd om de Portugese Super Cup een maand geleden kansloos met 5-0 van Benfica.