Kerstdrama in Algerije: pasgetrouwde voetballer (30) sterft na hartstilstand op het veld

27 december 2021

AFP
dood-overleden-voetballer-algerije-hartstilstand

Algerije is opgeschrikt door de plotselinge dood van een voetballer. Tijdens Eerste Kerstdag, een feestdag die in moslimlanden niet wordt gevierd, overleed de pas 30-jarige Sofiane Lokar. Hij kreeg een hartstilstand op het veld tijdens een wedstrijd in de Algerijnse 'Keuken Kampioen Divisie'.


De aanvoerder van Mouloudia Saida raakte in de 26e minuut van het duel met ASM Oran al geblesseerd aan zijn hoofd na een botsing met zijn eigen doelman. Hoewel hij werd opgelapt en groen licht kreeg om verder te gaan, ging het 9 minuten later alsnog helemaal mis.

Hartstilstand
Volgens diverse bronnen zakte Lokar in elkaar met een hartstilstand. Medische teams van beide ploegen probeerden hem te reanimeren, maar alle hulp mocht niet meer baten. Spelers van zijn eigen club en de tegenstander zaten er verslagen bij op het veld en in de catacomben. Beelden van de reanimatie laten we natuurlijk niet zien, uit respect voor Lokar en z'n nabestaanden. Ook doen we niet mee aan de discussie of dit wel of niet door corona of het vaccin komt.

Net getrouwd
Vorige week stapte Lokar nog in het huwelijksbootje. Hij laat dus zijn kersverse vrouw achter. De wedstrijd werd na het incident natuurlijk afgelast.