🎥 | Supersub Kevin Strootman bezorgt Marseille de winst in topper bij Stade Rennes

Trevor Wagener • 23:56, 10-01-2020 / Laatste Update: 23:38, 07-01-2024

De spelers en supporters van Olympique Marseille mogen blijven dromen van de 11e landstitel in de clubhistorie. Kevin Strootman viel vrijdagavond in de 82ste minuut in en maakte 2 minuten later de winnende 0-1 in de uitwedstrijd bij Stade Rennes.

Strootman stond pas net in het veld, maar reageerde in de 84ste minuut uiterst attent na een vrije trap van spelmaker Dimitri Payet. Stade Rennes-doelman Edouard Mendy kreeg daar nog zijn hand tegen, maar de instormende Strootman schoot vanuit een lastige hoek knap raak in de rebound.

Het bezorgde Olympique Marseille de zwaarbevochten zege tegen de nummer 3 van de ranglijst in Frankrijk. Marseille staat 2e in de Franse Ligue 1 met 41 punten na 20 wedstrijden. Dat zijn 4 punten minder dan koploper Paris Saint-Germain, maar de titelverdediger uit de Franse hoofdstad heeft nog wel 2 wedstrijden minder gespeeld.

Paris Saint-Germain komt zondagavond om 21.00 uur pas in actie, thuis tegen nummer 7 AS Monaco. Die club was in het seizoen 2016/2017 die er sinds 2012 in slaagde om PSG van de titel af te houden in Frankrijk.