🎥 | Kijk hier hoe Manchester City overtuigend afrekende met Marseille in Frankrijk

27 oktober 2020

Manchester City heeft zonder enkele moeite afgerekend met Marseille. In de Franse kuststad werd het 3-0 voor de Engelsen. Door de overwinning gaat de ploeg van trainer Pep Guardiola soeverein aan de leiding in poule C met 6 punten uit 2 duels.


Na iets meer dan een kwartier maakte Ferran Torres de 1-0 namens Manchester City. De thuisploeg verspeelde de bal hopeloos rond het eigen doelpunt waardoor middenvelder Kevin de Bruyne zijn Spaanse ploeggenoot in staat stelde simpel te scoren.

Goals
Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg İlkay Gündoğan de bal wat gelukkig voor de voeten, en verdubbelde de voorsprong. Tot dan toe was de beste kans van de 2e helft voor de Fransen. Florian Thauvin kreeg de vrijheid om het doel van Manchester City onder vuur te nemen, en zijn poging werd door doelman Ederson met hulp van de paal verijdeld. Niet veel later gooiden de bezoekers de wedstrijd in het slot. Raheem Sterling was het eindstation van een vloeiende aanval en kon vrij voor het doel binnentikken: 3-0.

FC Porto-Olympiakos
Het andere duel in groep C tussen FC Porto en Olympiacos Piraeus eindigde in 2-0. Bij de Portugezen scoorde Fabio Vieira na iets meer dan 10 minuten, en volgde de 2e goal pas vlak voor tijd. Dat doelpunt kwam op naam van Sergio Oliveira.

Stand
Door de zege bezet FC Porto de 2e plaats in de poule. In punten staan ze gelijk met hun Griekse tegenstander, maar Porto heeft een beter onderling resultaat.