Kimmich bezorgt Bayern met schitterende lob de zege in topper, BVB raakt Haaland kwijt

AFP

Martijn Baars • 22:21, 26-05-2020 / Laatste Update: 04:31, 06-01-2024

Bayern München heeft dinsdagavond op bezoek bij aartsrivaal Borussia Dortmund met 1-0 gewonnen. In een zeer leuk potje scoorde Joshua Kimmich de enige goal van de wedstrijd. Door de zege staat Bayern nu met 7 punten voorsprong los aan kop in de Bundesliga.

Vooraf werd er vooral gekeken naar Erling Haaland, de sterspeler van Dortmund. Hij bleek vooral onzichtbaar het hele potje. Hij werd zelfs ingehaald door een sprintende aanvaller van Bayern, die met een flinke achterstand begon.

Haaland geblesseerd

In de 70e minuut viel de jonge Noor ook nog eens geblesseerd uit, waardoor het voorlopig even klaar lijkt voor het fenomeen. Wat BVB de rest van het duel ook probeerde, ze kregen de 1-0 achterstand niet weggepoetst.

Schitterend lobje

Kimmich zorgde er vlak voor rust namelijk met een schitterende lob van randje 16 voor dat Bayern de wedstrijd met 1-0 over de streep kon trekken.