Klaassen en Everton krijgen enorm pak slaag (alweer), Lyon wint ook simpel

Photo News

Martijn Baars • 00:04, 24-11-2017 / Laatste Update: 13:19, 12-12-2023

Everton blijft kwakkelen. De Engelse club, na het ontslag van Ronald Koeman geleid door interim-coach David Unsworth, ging op Goodison Park ook onderuit tegen Atalanta: 1-5. Daardoor wacht Everton nog steeds op de eerste zege in de Europa League.

Bryan Cristante maakte 2 doelpunten voor Atalanta, waar Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis stonden. Bij Everton hadden Cuco Martina en Davy Klaassen ook een basisplaats, maar de ex-Ajacied werd na ruim een uur gewisseld. Alejandro Gómez miste bij een 0-1 tussenstand vlak na de rust nog een strafschop.

Ex-Heraclied

Sandro Ramírez maakte het in de 71ste minuut nog spannend, maar ex-Heraclied Robin Gosens besliste 4 minuten voor tijd de wedstrijd. Andreas Cornelius maakte het daarna met 2 goals nog pijnlijker voor Everton: 1-5.

Laatste kans voor Everton

Everton kan op de laatste speeldag nog aan de laatste plaats ontsnappen. Dan moet er bij Apollon Limassol worden gewonnen. De Engelse club behaalde thuis tegen de Cyprioten het enige punt tot nu toe.

Lyon ook simpel

Limassol is na de 4-0 nederlaag bij Olympique Lyon uitgeschakeld. Atalanta en Lyon maken in een rechtstreeks treffen op 7 december in Italië uit welke ploeg groepswinnaar wordt. Diakhaby, Fekir, Mariano en Maolida maakten de goals voor de Franse club. Memphis Depay werd een kwartier voor tijd gewisseld bij Lyon, waar ex-Ajacied Bertrand Traoré vanwege een op het oog ernstige knieblessure al na 16 minuten eruit moest.