Klaassen met veerkrachtig Bremen laat onderuit bij Leipzig

Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa

Trevor Wagener • 18:30, 22-12-2018 / Laatste Update: 16:55, 05-01-2024

Werder Bremen is er niet in geslaagd het kalenderjaar, met een positief resultaat in de Bundesliga, af te sluiten. De nummer 9 uit de Bundesliga verloor op bezoek bij RB Leipzig met 0-2.

Al voor de rest had Leipzig een dubbele voorsprong te pakken. Lukas Klostermann en Timo Werner waren de doelpuntenmakers voor Die Bullen. De bezoekers, met oud-Ajacied Davy Klaassen in de basis, bleven er wel voor vechten: Max Kruse tekende in de 67ste minuut voor de aansluitingstreffer. 10 minuten later stond Bremen weer gelijk na een doelpunt van Josh Sargent.

Over en sluiten

De wederopstanding van Bremen kende geen happy end: invaller Bruma tekende in de 87ste minuut het doodvonnis van Bremen. Werder Bremen zakt door de nederlaag van de 9e naar de 10e plaats in de Bundesliga. Leipzig handhaaft zich in de subtop en blijft 4e.