Klaassen vs. Bruma wordt doelpuntenfeestje in Bundesliga

BSR Agency

admin • 23:48, 08-03-2019 / Laatste Update: 02:32, 08-01-2024

Davy Klaassen heeft met Werder Bremen gewonnen van het Schalke 04 van Jeffrey Bruma. Beide Nederlanders stonden in de basis en zagen het 4-2 worden in het voordeel van Werder Bremen.

Schalke 04 had een rumoerige week achter de rug. De fans van Schalke waren woedend na de afgang (0-4) tegen Fortuna Düsseldorf. Ze gooiden bier naar coach Domenico Tedesco en eisten dat Benjamin Stambouli zijn aanvoerdersband aan hen terug gaf. Coach Tedesco zat dicht tegen een ontslag aan, maar mocht toch blijven.

Embolo en Rashica

Met Tedesco op de bank ging de ploeg uit Gelsenkirchen op jacht naar de eerste competitiezege sinds 20 januari. Dat lukte echter niet. Hoewel Breel Embolo Schalke nog wel op voorsprong zette, was het voormalig Vitesse-speler Milot Rashica die de thuisploeg aan de 1-1 ruststand hielp.

4 goals na rust

Na rust werden er nog 4 goals gevierd: 3 door Werder Bremen en 1 door Schalke 04. Max Kruse zette zijn ploeg vanaf de stip op 2-1 waarna Rashica in de 73ste minuut de wedstrijd besliste met de 3-1. Embolo zorgde met zijn 2e van de wedstrijd nog wel voor de terugkeer van enige spanning, maar het was Martin Harnik die ver in blessuretijd de 3 punten veiligstelde: 4-2.

Werder Bremen klimt door de winst naar plek 8 in de Bundesliga terwijl Schalke 04 blijft steken op plek 14, 4 punten boven de gevarenzone.