Klopp niet blij met scheidsrechter Atkinson: 'Maar goed, we hebben er weer een punt bij'

Bart van der Wijst • 09:36, 31-01-2019 / Laatste Update: 08:03, 07-01-2024

Jürgen Klopp was met zijn Liverpool maar al te graag wat verder uitgelopen op naaste concurrent Manchester City. Zij verloren dinsdag van Newcastle United (2-1). The Reds vergaten echter om een serieus gat te slaan. Liverpool speelde in eigen huis gelijk tegen Leicester City: 1-1.

Na afloop wees Klopp naar scheidsrechter Martin Atkinson. "Maar goed, we hebben er weer een punt bij. Niet precies wat we wilden, maar alles is nog steeds goed", sprak de Duitse oefenmeester.

Wat gebeurde er dan?

In de 1ste helft gaf Atkinson geel aan Leicester-speler Harry Maguire nadat Sadio Mané op weg leek naar een 1-tegen-1 situatie met doelman Kasper Schmeichel.  "Als dat geen duidelijke scoringskans was, dan weet ik het ook niet meer", vond Klopp. Enkele minuten na dat incident maakte juist Maguire gelijk.

In de 2de helft claimde Liverpool een strafschop, maar ook die werd niet gegeven. "Een duidelijke penalty", was het oordeel van de Liverpool-trainer.