Klopp stuurt kinderen van Liverpool de wei in voor FA Cup-replay

27 januari 2020

BSR Agency

Coach Jürgen Klopp van Liverpool heeft aangekondigd naar de replay van de wedstrijd in de 4de ronde van de FA Cup tegen Shrewsbury Town een jeugdelftal te sturen.

Het duel is vastgesteld op 4 of 5 februari, terwijl er in de Premier League tussen tussen 2 en 16 februari officieel stilligt. "Ik heb de jongens al toegezegd dat ze in die periode vrij krijgen", zegt Klopp. "De Premier League heeft niet voor niets een periode zonder wedstrijden ingelast. Als de FA dat niet respecteert en ons toch laat opdraven is dat hun probleem."

Bomvol
Liverpool heeft door de vele internationale verplichtingen een overvol programma. Volgens Klopp is de winterstop er niet voor niets. "Het is bedacht om overbelasting van de spelers te voorkomen. De gezondheid staat altijd voorop. Ik respecteer dat. De jongens hebben een periode van rust nodig. Mentaal en fysiek.”

Kinderen
Klopp voegde eraan toe dat de ‘kinderen gaan spelen’, wat erop duidt dat hij een jeugdelftal laat opdraven. Dat gebeurde eerder ook in de League Cup, toen een wedstrijd moest worden gespeeld terwijl Liverpool voor de wereldbeker in Qatar verbleef. 'Jong' Liverpool werd vervolgens uitgeschakeld door Aston Villa.

FA Cup
Liverpool moet in de FA Cup op herhaling, omdat het zondag tegen Shrewsbury een voorsprong van 2-0 (2-2) uit handen gaf. De replay is op Anfield. Newcastle, Southampton en Tottenham zijn de drie andere clubs uit de Premier League die in de vierde ronde begin februari een replay moeten spelen.